Selecteer een pagina

Een week vol creativiteit en taal

Organisatie en ontwikkeling

Symposium Word Up!
Noordje Amsterdam
Periode: februari-juli 2018

De opdracht

Voor de internationale conferentie Word Up! heeft Noordje mij gevraagd om een inhoudelijk inspiratieprogramma te ontwikkelen. Naast de inhoud nam ik ook de praktische organisatie van het evenement voor mijn rekening. 

Verantwoordelijkheden:

  • Invulling van het programma
  • Afstemming met sprekers, rondleiders en workshopleiders
  • Bewaking van het budget en planning
  • Verblijf, lunches, diners en vervoer van de deelnemers

Aandachtsgebieden & invulling

Inspiratieprogramma’s waaronder workshops, lezingen en excursies, waarbij creativiteit en taal centraal staat. Deze programma’s zijn erop gericht om kinderen kennis te laten maken met de magie van taal en ze te inspireren tot schrijven.

Doel

Ervaringen delen, kennis uitwisselen en onderzoeken hoe je tijdens en na schooltijd kinderen en jongeren helpt om lees- en leerachterstanden weg te werken met behulp van creatief schrijven. Tijdens de conferentie die een week duurde, zijn nieuwe samenwerkingen ontstaan, en gingen de deelnemers met nieuwe ideeën en vol inspiratie terug naar huis om kinderen te inspireren en begeleiden in taal en creativiteit.

Doelgroep

Internationale schrijfcentra voor kinderen en jongeren.

Over de opdrachtgever

Noordje organiseert kunst- en taalprojecten in Amsterdam Noord. Hun motto luidt: Jezelf durven laten zien in beeld en taal. De stichting is verbonden aan 826 National, een internationaal netwerk van organisaties over de hele wereld met eenzelfde missie: kinderen inspireren tot schrijven en hen daarvoor begeleiding en een plek bieden. Om de twee jaar komen deze organisaties samen om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. In 2018 was Noordje verantwoordelijk voor de organisatie van het event.

Naar het verslag van Word Up!
Naar de website van Noordje.