Selecteer een pagina

Wat doet een geluidstechnicus (1)

Organisatie en coördinatie

Vervangend programmamaker VO
Pier K Centrum voor Kunst en Cultuur
Periode: februari – september 2020

De opdracht

Voor Pier K heb ik een digitaal ‘Rondje Cultuur’ en andere lesprogramma’s rondom kunst en cultuur georganiseerd, als aanvulling op het reguliere schoolonderwijs op middelbare scholen. Ik deed dit voor en in samenwerking met middelbare scholen in de gemeente Haarlemmermeer.

Naast het ontwerp en invulling van het lesprogramma, was ik ook verantwoordelijk voor de organisatie. Denk hierbij aan het inzetten van gastdocenten en vrijwilligers, en de afstemming van de planning, tijdschema’s en leslocaties met de scholen.

Aandachtsgebieden & invulling

Kunst, theater, architectuur, nieuwe media, techniek en innovatie, audiovisueel, dans, literatuur en muziek.

Via innovatieve lessen en workshops van vakspecialisten maken leerlingen kennis met de mogelijkheden van kunst en cultuur en kunnen zij hun eigen talent hierin ontdekken en ontwikkelen.  Denk bijvoorbeeld aan les van een schrijver of een workshop van een geluidstechnicus. De activiteiten worden vaak voor een schooljaar ingepland en laten ruimte om in te spelen op actuele onderwerpen.

Doel

Leerlingen enthousiast maken voor kunst en cultuur en hun talenten laten ontdekken, als aanvulling op het reguliere onderwijs op school.

Doelgroep

Middelbare scholieren in de Haarlemmermeer.

De opdrachtgever

Pier K is het centrum voor kunst en cultuur in de Haarlemmermeer en richt zich op jong en oud. Het bloeiende instituut voor cultuuronderwijs organiseert jaarlijks tal van projecten, workshops en cursussen op het gebied van kunst en cultuur, gedoceerd door professionele kunstenaars en docenten.
Naar de website van Pier K.