Selecteer een pagina

Waar kan ik les volgen?

Organisatie, onderzoek en advies

Nieuwe website Kunstvol.nl
Jongerencultuurfonds Amsterdam
Periode: voorjaar 2019

De opdracht

Het Jongerencultuurfonds Amsterdam heeft met de website Kunstvol een cultuurpodium ontwikkeld voor kinderen tot 18 jaar. Tijdens de realisatie van de website was ik verantwoordelijk voor de functionaliteiten en structuur van de website, rekening houdend met zowel de cultuuraanbieder als de ouders en kinderen. Daarnaast was ik verantwoordelijk voor de planning en coördinatie van de vormgeving en websiteontwikkeling en heb ik testsessies met ouders georganiseerd.

Aandachtsgebieden & invulling

In de stad kunnen kinderen na schooltijd allerlei cursussen volgen op het gebied van muziek, dans, theater of beeldend.

De website Kunstvol biedt een overzicht van het lesaanbod in de buurt waardoor het voor kinderen nog laagdrempeliger en makkelijker is om te leren muziek maken, dansen, acteren, schilderen, fotograferen en meer.

Doel

Een interactieve kaart van Amsterdam beschikbaar maken voor kinderen tot 18 jaar. Hierop vinden ze alle informatie die ze nodig hebben om cultuurlessen in Amsterdam te kunnen volgen.

Doelgroep

Kinderen van 2 tot en met 17 jaar

Over de opdrachtgever

Het Jongerencultuurfonds Amsterdam vindt dat álle Amsterdamse kinderen moeten kunnen meedoen aan cultuurlessen. Zij maken reclame voor cultuurlessen en het betalen het lesgeld als ouders een laag inkomen hebben. 

Met de website Kunstvol laten ze zien wat het aanbod is en waar in de stad de lessen worden aangeboden.

Naar de website Kunstvol.nl.
Naar de website  van het Jongerencultuurfonds Amsterdam.