Selecteer een pagina

Creatieve lessen in de buurt

Organisatie en ontwikkeling

‘Laat je zien, laat je horen’
Muziekschool Noord, DAT!school, Noordje
Periode: schooljaar 2016-2017 en 2017-2018

De opdracht

Initiatiefnemers Muziekschool Amsterdam Noord, de DAT!school, Noordje en het Jongerencultuurfonds Amsterdam zochten naar een vorm om betaalbaar en toegankelijk cursusaanbod voor kinderen te ontwikkelen, dat ze dicht bij huis kunnen volgen.

Als projectleider was ik aangesteld om een volwaardig cursusaanbod op te zetten. Ik was verantwoordelijk voor de taakverdeling, het budgetbeheer, de overleggen, het team van docenten en vrijwilligers en voor de samenwerking tussen de initiatiefnemers zelf. Ook was ik verantwoordelijk voor de cursuslocaties (buurthuizen), de planning van de lesprogramma’s (18 docenten), de administratie van de inschrijvingen en voor de informatie voor ouders, docenten en vrijwilligers. Voor de werving en samenwerking heb ik afspraken gemaakt met basisscholen in de omgeving en met maatschappelijke instellingen.

Aandachtsgebieden & invulling

Laat je zien, laat je horen is een cursusprogramma om kinderen in hun vrije tijd kennis te laten maken met theater, muziek, kunst en filmmaken, samen met andere kinderen uit de buurt.

Doel

Kinderen op een laagdrempelige en leuke manier laten ontdekken wat ze leuk vinden en wat hun talenten zijn.

Doelgroep

Kinderen uit Amsterdam Noord van 8 t/m 12 jaar

Over de opdrachtgevers

 • Muziekschool Noord wil alle Amsterdamse kinderen en jongeren laten ervaren wat (samen) muziek maken is waardoor ze zichzelf kunnen ontwikkelen. Met een team van 160 medewerkers verzorgen ze kwalitatief hoogstaande muzieklessen.
 • De DAT!school is de jeugdtheater- en filmschool in Amsterdam-Noord, waar kinderen alles leren over verhalen vertellen. Kinderen en jongeren vanaf 2 jaar kunnen hier lessen volgen in spel, zang, dans en film. De lessen worden gegeven door professionele acteurs, zangers, dansers, choreografen, schrijvers en filmmakers.
 • Noordje organiseert kunst- en taalprojecten in Amsterdam Noord. Hun motto luidt: Jezelf durven laten zien in beeld en taal.
 • Het Jongerencultuurfonds Amsterdam vindt dat álle Amsterdamse kinderen moeten kunnen meedoen aan cultuurlessen. Zij maken reclame voor cultuurlessen en het betalen het lesgeld als ouders een laag inkomen hebben.
 • Naar de website van de Muziekschool Noord.
  Naar de website van de DAT!school.
  Naar de website van Noordje.
  Naar de website van het Jongerencultuurfonds Amsterdam.