Selecteer een pagina

Thuis de ruimte geven aan creativiteit

Creatief vakdocent naschoolse lessen

Vakdocent beeldend onderwijs
Basisschool de Botteloef i.s.m. Noordje
Periode: oktober 2022-mei 2023

De opdracht

Basisschool de Botteloef werkt als cultuurprofielschool samen met culturele organisaties in de regio. Net als het Leerorkest en het Amsterdam Schrijflab, die via vakdocenten lessen op school verzorgen, wilde de Botteloef extra kunstlessen aanbieden, gegeven door een creatief vakdocent. Aangezien ik vaker voor deze school lesstof heb ontwikkeld en bekend ben bij de leerlingen, ben ik gevraagd om naschoolse lessen in beeldend onderwijs te verzorgen.

Aandachtsgebieden en invulling

Beeldend onderwijs, kunst, handvaardigheid, ambachten.

De naschoolse lessen, opgezet voor zowel leerlingen als ouders, moeten je laten ervaren hoe je ook thuis ruimte kunt geven aan creativiteit, zonder veel moeite of kosten. In de periode oktober-december kan wie zin heeft, elke dinsdag een les volgen na schooltijd.

Doel

Tijdens de lessen onder schooltijd was het opgevallen dat veel kinderen de creatieve mogelijkheden van basic en gratis materiaal niet kenden. Vanuit huis is daarvoor niet altijd aandacht. Door de extra lessen na school kunnen leerlingen en hun ouders op een laagdrempelige manier kennismaken met creativiteit.

Doelgroep

Basisschoolleerlingen van De Botteloef en hun ouders/verzorgers

Over de opdrachtgever

Basisschool De Botteloef in Amsterdam-Noord wil vanuit een onderzoekende houding leerlingen ontwikkelingsmogelijkheden bieden waardoor zij hun talenten ontdekken en ontplooien. De basis van waaruit De Botteloef onderwijs vormgeeft, vatten we samen in het volgende motto: De Botteloef vaart op koers door aandacht, durf en eigenheid.

Noordje organiseert kunst- en taalprojecten in Amsterdam Noord. Hun motto luidt: Jezelf durven laten zien in beeld en taal.

Naar de website van basisschool de Botteloef
Naar de website van Noordje